Ukočenost vrata i ramenog pojasa

Ukočenost i bol u vratu vrlo su česte tegobe, koje se javljaju u svakoj dobi. Mogu biti posledica kontrakcije mišića, a otežavaju kretanje i stvaraju osjećaj neugodne ukočenosti!

Miogena ukočenost vrata

Posljedica urođenog kraćega mišića na bočnoj strani vrata. Uzrok može biti miositis, odnosno upala mišića u embrionalnom stadiju ili hematom do kojega je došlo tokom poroda. Često se rastvori sam od sebe bez posledica, ali ponekad ostane fibrozni ožiljak, uzrok skraćivanju mišića. Simptomi miogene ukočenosti vrata prepoznatljivi su na prvi pogled: vrat je iskrivljen, prisutna je bol, a pokreti su otežani. Bolest se dijagnosticira ultrazvučnom pregledom.

Lečenje

Leči se huruškim  zahvatom, koji se sastoji od presecanja skraćenoga mišića tako da on ponovo zadobije normalnu dužinu.

Međutim, pre nego se podvrgnete operaciji, probajte alternitivni način lečenja, masažom, akuprusurom, moxom. Moguće je smanjiti 99,9% problema. Imajte u vidu da ništa niste dobili za noć, pa za tren i ne možete očekivati i rešenje. Poboljšnje je veliko, sve što nije u našoj moći ne radimo .

„Obična“ ukočenost vrata

bolRiječ je o kontrakciji mišića, izazvanoj naglim pokretom, najčešće pogrešnim položajem prilikom spavanja ili promaje. Može biti povezan s artrozom ili hernijom. Javlja se snažna bol i otežano kretanje, a često i nepokretnost. Bol nastaje i nestaje iznenada.

Lečenje

Leči se lekovima protiv bolova i protiv grčenja, a obično je dovoljno nekoliko dana.

Puno  može pomoći  masaža, akuprusura, cupping terapija, kiropraktika.

Artroza potiljka

Artroza je degenerativna bolest zglobova koja nastaje kao posledica degenerativnih promena u zglobnoj hrskavici. Kao posledica oštećenja (degeneracije) zglobne hrskavice dolazi do promena oblika samih zglobnih tela (čašice i glavice), uz eventualno stvaranje koštanih trnova kao upala mekih tkiva u neposrednoj okolini zgloba.

Bolest se javlja gotovo uvijek kod osoba iznad pedesete, ali može se javiti i ranije. Degenerativne bolesti mogu biti hronične, mogu biti trigerirane nekom početnom traumom, ali to nije direktan uzrok.

Simptomi koji se javljaju su vrtoglavica, glavobolja i ukočenost vrata. Tačna se dijagnoza može postaviti ultrazvučnom pretragom.

Lečenje

Najdjelotvornije lečenje je gimnastika (kružni pokreti vratom). U akutnoj fazi bolesti mogu se uzimati lekovi protiv bolova i za opuštanje mišića.

Međutim redovnom masažom glave , vrata i ramenog pojasa, problemi se smanjuju za 90 %, a ako nije prešlo u hroničnu bolest postoje i lek, prirodan, sve u salonu Tijana

Hernija diska

Do hernije dolazi kad se elastična i otporna struktura, koja deluje poput „jastučića“ između dva pršljena, deformiše, pomakne s mesta i pritisne korene živaca, koji izlaze iz kičmena moždine. Taj pritisak izaziva snažne bolove u vratu i rukama.

Lečenje

Zasniva se na vežbama rehabilitacije, lekovima protiv upala, a u slučaju hernije potiljka, može biti neophodna imobilizacija vrata posebnim krutim ortopedskim ovratnikom. U slučaju da bolovi nikako ne prestanu, potreban je hiruški zahvat.

Delotvorna alternativa je Brojsova masaža kičme, Bron terapija, moxa terapija, akuprusura, kiropraktika.

Ciste na vratu

Ciste na vratu prisutne su  od rođenja, a posledica su promena u razvoju struktura u embrionalnom stadijumu. Male vrećice mogu ostati prazne celi život ili prerasti u prave ciste, ispunjene tečnošću. Najčešće su smeštene na bočnoj strani vrata. U slučaju da se upale, počinju stvarati probleme. Do upale može doći u bilo kojoj životnoj dobi. Javljaju se otečenost i snažna bol, a dolazi i do stvaranja male rupice iz koje izlazi tečnost. Najveća opasnost je infekcija.

Lečenje

Upaljene ciste leče se antibioticima, a problem se može definitivno rešiti samo hirurškim zahvatom.

Otečenost limfnih čvorova

Reč je o akutnoj upali limfnih čvorova vrata koja može biti posledica smetnji u ždrijelu, ustima, uhu. Javljaju se jedan ili više otečenih čvorova na bočnoj strani vrata. Bol je ograničena, ali ponekad snažna. Otečenost može potrajati mnogo duže od bolesti koja ju je izazvala. Dijagnozu postavlja lekar nakon pažljivog pregleda i palpacije bolnog dela.

Lečenje

Leči se lekovima protiv upala, a u ozbiljnijim slučajevima antibioticima.

U Studiju „Tijana“ Kruševac, pored stručnih obuka, možede se rešiti većih broja glavobolja, ukočenosti vrata, ramenog pojasa, kičme , nogu. Puno puta je potrebno doći jednom i odmah rešiti problem, ali u većini slučaja potrebna je dijagnoza od doktora, savetovanje , određivanje terapije i redovno posećivanje uz dogovor.

Cene se usklađuju sa brojem dolaska.

Primenjuju se razne vrste terapije, parafin, cuuping terapija, kiropraktika, tehi isceljenje, akuprusura, moxa terapija  kao i terapeutska masaža. Koja će se tehnika primenjivati zavisi od stanje pacijenta.

PS Uskoro slike i izjave klijenta, bili zadovoljni ili ne . Mada za sada čim dolaze verovatno su zadovoljni.

Telefon za zakazivanje termina je 0691954621, od 10h do 22h

Jedno mišljenje na „Ukočenost vrata i ramenog pojasa

Postavi komentar