Celulit – kako ga se osloboditi?

         

Anti-Celulit „Pomorandžina kora“ je najčešći izraz kojim se opisuje najproblematičnije stanje kože – celulit. Vidljiva golim okom, ili prilikom stiskanja dela kože, ova neestetska pojava zaista je neprijatelj broj jedan mnogih žena.

Celulit je sastavljen od masti, toksina i vode. Po svojoj strukturi i načinu nastanka, različit je od običnog sala. Ovo tzv. pokvareno salo, direktna je posledica ozbiljne intoksikacije organizma. Do zatrovanosti dolazi usled čitavog niza uzroka, od kojih su najvažniji:

– nepravilna ishrana (povećan unos ugljenih hidrata i masti, ali i pogrešna termička obrada hrane),

– nedovoljno kretanja (što sprečava optimalnu cirkulaciju, narušava metabolizam i onemogućava osvežavanje organizma intenzivnim disanjem i znojenjem

– malo je poznato da oko 60% otrovnih sastojaka organizam izbacuje disanjem), i konačno

– stres (posredno i neposredno narušava mnoge vitalne funkcije organizma).

Pored njih, tu su i razni drugi, poput cigareta, alkohola i raznih tableta, posebno kontraceptivnih. Faktori zbog kojih nastaje mogu da budu nasledni.

Celulit-butina-noge

Najčešća mesta pojavljivanja su: butine, jastučići oko kolena, listovi, skočni zglobovi, sedalni region, stomak, donji deo leđa. U poznijim godinama moze se pojaviti i na vratu i nadlakticama. Sedeći položaj naročito sa prekrštenim nogama, otežava cirkulaciju na specifičnim mestima i zato se najčešće pojavljuje na zadnjici, zadnjoj loži i unutrašnjoj strani butina.

Priuštite vašem organizmu redovno čišćenje od zadržanih toksina. Urinarni trakt oslobodićete povremenim konzumiranjem čajeva od peteljki trešanja, kukuruzne svile, peršuna, a možete koristiti i zeleni čaj, ali ne više od 3 šolje dnevno. Ukoliko patite od zatvora koji je čest kod ovog problema, koristite prirodne laksative koji će vam pomoći (suve šljive, pšenične klice, mekinje, masaža stomaka, vežbe itd.) izbegavajte sintetičke lekove. Omogućite vašem organizmu dovoljno kiseonika dubokim disanjem ukoliko je moguce u prirodi. Dozvolite koži da se znoji – postoji toliko prirodnih načina.

Najefikasniji način za otklanjanje celulita jesu masaže, plivanje kao i aqua aerobik.

Ručna masaža

Masaža ima za cilj da stimulišući krvnu i limfnu cirkulaciju omogući oslobađanje celulita iz kapsule (koliko je to moguće), i da ga putem organa za detoksifikaciju izbaci iz organizma. Obzirom da je lociran 3-5 milimetara ispod površine kože, u vezivnom tkivu, nema razloga za grubim pritiskanjima i oštećenjima krvnih sudova koji ce se oglasiti modricama, koje su apsolutno nedozvoljene. Pritisci treba da budu dozirani i nikad preko granice bola. Ukoliko imate proširene vene, promene na koži (iritacije, ekceme, infekciju), visok krvni pritisak, ne primenjujte masažu.

9e7ef468ecf4b12cce6bd866e2f9125b

Ukoliko imate neki zdravstveni problem bilo bi pozeljno da pre tretmana konsultujete vaseg lekara ili fizioterapeuta. Koliko će masaža biti uspešna zavisi od vrste celulita koji je nastao. Da li se radi o mladom celulitu, ili celulitu koji je već stvorio ploče, ili o završnoj fazi, kada izgleda kao kora od pomorandže. Takođe, zavisi i od toga kako organizam reaguje. Nijedan tretman nije trajan. Čak ni liposukcija koja je hiruški zahvat, jer čaure koje su se stvorile ostaju do kraja života. Masaža pomaže do izvesne mere, ali su ti efekti privremenog karaktera.

          DRAGE DAME VREME JE DA SE POSVETITE SEBI, PROŠLE SU SLAVE I PRESLAVE, DOLAZI VREME ZA POKAZVANJE “ ŽENSKIH ATRIBUTA“.

          Jedan tretman obuhvata, masazu stomaka, nogu sa prednje i zadnje strane, kod klijenata kod kojih je potrebno i na rukama i ledjima, uvijanje u foliju 20 minuta i grejanje! Tretman traje oko 1h i 10 minuta,cena je 10 evra po tretmanu.

          Po iskustvu dosadasnjih klijenata, smanjuje se 1-2 konfenkciska broja, normalno uz pridržavanje uputstva.


Svakim danom od 10-22h, uz prijatnu muziku i stručne ruke, doživite pravo uživanje.

Studio masaže „Tijana“, Kruševac
Telefon za zakazivanje 069/195 46 21
Ulepšajte sebi dane, učinite za sebe nešto korisno ili pak poklonite vama dragoj osobi masažu.