HIDŽAMA i imuni sistem

DJELOVANJE HIDŽAME NA IMUNI SISTEM (Naučna studija)

Hidžama povećava mogućnosti i aktivnost imunog sistema uslijed povećane aktivnosti retikuloendotelijalnog sistema(sastavni dio imunog sistema koji se sastoji od fagocita), dok povećani protok krvi u tkivu i organima povećava imunitet organizama, jer su patogeni(mikroorganizmi koji izazivaju bolesti) u tijelu više izloženi jedinicama imunog sistema.

Pad imuniteta, imuni sistem

Lučenje interferona (bjelančevina koju proizvode stanice nakon virusne infekcije; sprječava razmnožavanje raznih vrsta virusa) je prva odbrambena linija organizma, uslijed virusnog napada na tijelo. Istraživači kažu da leukociti mogu sa desetorostrukom brzinom proizvesti interferon u odnosu na druge stanice organizma.

Ako budete radili hidžamu, desit će vam se ovih pet stvari - N-UM.com

Laboratorijske analize krvi izvučene putem hidžame pokazale su nizak stepen leukocita unatoč izuzetno velikog produktivnog efekta imunoloških obrambenih ćelija kao fagocita koji uništavaju patogene agente. Ovaj proces u matičnim krvnim ćelijama ide u pravcu produkcije leukocita, gdje organizam zahtjeva povećanje njihove količine, s ciljem odbrane organizma od patogenih agenata.

Ovdje možemo zaključiti da hidžama zadržava leukocite (prisutan je vrlo nizak nivo leukocita u krvi puštenoj sa hidžamom) i aktivira njihovu produkciju, koji s druge strane pomažu produkciju interferona u obilnim količinama koji se može suprotstaviti hepatičnim virusima ili kancerogenim ćelijama. Ovo je ono što je proizašlo iz laboratorijskih analiza i testova.

Zakazivanje na telefon 0691954621, Hidžama terapeut Suzana Koak Tijanić