Učinite prvi korak za svoje zdravlje – masaža stopala

unnamed-600x330

https://masazatijana.wordpress.com/licna-karta-refleksologija/

Masaža stopala je za većinu nas vid opuštanja, ali ako se prepustite rukama stručnjaka ova praksa bi mogla da vam poboljša zdravlje na mnogo načina.

Vekovima je cenjena u mnogim kulturama i smatrana terapijom za ublažavanje bolova, stresa i anksioznosti, oporavak posle povreda i za opšte zdravlje.

2453-2

 

Refleksološkom masažom stopala masažer trlja i pritišće rukama određene tačke na vašim stopalima da bi uticao na poboljšanje rada pojedinih organa ili delova tela. Nije beznačajna ni samomasaža kod kuće, ali najbolja je ona koju obavlja stručnjak.

ID-100244025
Relaksacija

Ova masaža, za mnoge je efketnija kada je u pitanju opuštanje i umirenje nego obična.

Smanjuje se anksioznost i telo se opušta.

Takođe, na ovaj način masažer prenosi energiju na vas i ona kao, kako tvrde refleksolozi, da struji kroz vaše telo. Ovo je pomoglo i mnogima da se brže oporave posle povreda i bolesti.

masaza-stopala
Cirkulacija

Poboljšanom cirkulacijom pospešujete prenos kiseonika, čistite telo od toksina brže. Kada je stres prisutan cirkulacija je slabija, dolazi do grčenja tela i to naravno loše utiče ne zdravlje. Masažom stopala to se poništava. Naravno, zato se ova masaža preporučuje ženama u srednjim godinama i u periodu pred menopauzu. Cilj je da se poboljšanjem cirkulacije odagna osećaj umora.

masaza-stopala-2-700x352
Imunitet

Kako masaža stopala dovodi telo u stanje opuštenosti i briše stres, tako vas i štiti od njegovih posledica.

Ako često masirate stopala bićete i manje podložni bolestima, imunitet će vam biti jači, jer ga stres neće “izjedati”.

download
Probava

Mnogi su se uverili da im masaža stopala pomaže i da poboljšaju probavu. Tvrde da im već nekon par minuta masiranja stomak “proradi” i da par dana posle toga nemaju stomačnih problema. Posebno je u ovom slučaju efektivno masiranje unutrašnjeg centralnog dela stopala.
Multipla skleroza

Masaža stopala može uveliko pomoći i ljudima koji pate od multiple skleroze. U jednom istraživanju naučnici su dobili fenomenalne rezultate na pacijentima kojima su stručnjaci 11 nedelja (ciljajući na odbarane tačke) masirali stopala.

ztr

Zdravija stopala

Pored svega navedenog češćom masažom stopala imaćete najnežniju i najlepšu kožu na nogama. Poboljšana cirkulacija, umanjenje grčeva i ublažavanje boli, ali i svojevrsni lagani piling učine svoje.