Masaža biljnim jastučićima – PINDA SWEDE

aromatični_biljni_jastučići

U našem salonu stalno ima novina 🙂 jedna od novih masaža u salonu Tijana- Kruševac, masaža biljnim jastučićima.

Ova tehnika se zove „pinda sveda“ i doneta je iz Indije, kao jedna od prvih tehnika u ajurvedi. Masaža se radi zagrejanim pindama i cilj je zagrevanje čitavog tela koje će na taj način moći da se oslobodi energetskih blokada, a samim tim i bolova izazvanih narušenom energetskom ravnotežom.

herbal

Na ovaj način se postiže relaksacija i oživljava čitav organizam.

Ono što svakako donosi licu i telu lepotu, ali i mir i osećaj ispunjenosti jeste masaža, veština i umetnost, dodir koji leči. Jer, dok je lako objasniti fizioterapeutsko dejstvo masaže na mišiće, njeno relaksirajuće dejstvo i akumulacija energije objašnjava se ljudskim dodirom koji nam prenosi energiju, toplotu i emotivnost.
download

Ona je nerazdvojiva od aromaterapije, jer se aromatična, esencijalna ulja biljaka efikasno primenjuju masažom. Jedna od posebnih tehnika koja je sastavni deo savremenog antistres programa je masaža toplim jastučićima (pindama) koji se pune biljem. Njihove specifične arome deluju umirujuće i opuštajuće na čoveka.

U zavisnosti od potreba i afiniteta, Pinda Swedu moguće je izvoditi na celom telu ili samo na nekim delovima tela npr. na leđima. Na kraju tretmana topli jastučići se ostavljaju desetak minuta na ključnim tačkama koje predstavljaju čakre, značajnije marma tačke ili mesta koja su podložna nagomilavanju stresa i toksina (zglobovi, dlanovi, stopala, duž kičmenog stuba, čelo, donji deo stomaka). To je dovoljno vremena da toplota prodre u telo. Višak ulja se nakon toga uklanja toplom kupkom da telo ne bi upilo ostatke ulja koji sadrže rastvorene štetne materije.”

Thai-hot-herbal-compress(1)1 (1)

Blagotvorni efekti ove tradicionalne indijske terapije su brojni.

Pinda Sweda  rebalansira energiju, osveži, osnaži i energizira telo i um. Zglobovi postaju fleksibilniji a pokreti graciozniji, telo zagrejano, mišići opušteniji, cirkulacija poboljšana, koža sjajna i sveža. Emocije se umiruju a naša unutrašnja vizija je neopterećena i jasnija.

Napravljene su od smeše začina i lekovitih trava i koriste se za energetsko masiranje čitavog tela. Cilj je dovođenje u stanje mirovanja energetskih centara koji služe kao aktivatori energije. Mešavina začinskog bilja koja se koristi u toplim jastučićima pravi se specifično prema potrebama, ali je svakako jedan od osnovnih sastojaka đumbir koji ima izuzetno jako detoks dejstvo, čisti krv i pomaže da se pročisti limfna staza.

thai-herbal-compress-pads-15868620

Svakim danom od 10-22h, uz prijatnu muziku i stručne ruke, doživite pravo uživanje.
Studio masaže „Tijana“, Kruševac
Telefon za zakazivanje 069/195 46 21
Ulepšajte sebi dane, učinite za sebe nešto korisno ili pak poklonite vama dragoj osobi masažu.