Poseban akcenat na Brojsovu masažu kičme , Kiropraktiku i masažu kičme uopšteno

Navikli  smo naše klijente  na nove masaže u našem salonu , danas vam prestavljamo masažu po Brojsu kod obolenja kičme , kostiju i td.

Dorn-Brojs masaza
Brojsova masaža

Breuss masaža je masaža kičme koja isteže, neguje i aktivira isceljujuće energije u našem telu. Razvijena od austrijskog iscjelitelja Rudolf Breussa predstavlja savršenu kombinaciju sa Dorn metodom.

Naša kičma je poput bilo kojeg drugog živog organizma- u stalnom putu između napetosti i opuštanja. Zato joj treba tretman koji će osigurati njenu izdržljivost i funkciju.breuss_massage

Tokom dana naš kičmeni stub je pod konstantnim opterećenjem jer mora ispuniti svoju ulogu amortizera dokle god stojimo, sedimo ili radimo. Radi toga se veremenom diskovi troše i bivaju tanji. Mi u toku dana gubimo na visini, te smo za nekoliko milimetara/centimetara niži uveče! Tokom sna kičma se opusti i izduži jer se diskovi regenerišu tj. pomoću vode koju tkivo apsorbuje u toku dana odreaguje poput sundjera u vodi. Ovaj mehanizam je promenjen u negativnom smjeru kada naš metabolizam nije u ravnoteži ili je oštećen radi brojnih drugih uzroka.

breussmassageBreuss masaža se koristi u kombinaciji sa Dorn terapijom ili kao samostalni oblik terapije.

Svako tko doživi Breuss masažu uvjeren je da je ova masažna tehnika jedinstvena, izuzetno delotvorna, sigurna i sasvim opuštajuća.

Breuss masaža aktivno zamijenjuje na neki način potpun i zdrav noćni san. Isceljujuća tehnika takodje pomaže u regeneracijskom procesu i ravnoteži kičmene energije – delujući na otpuštanje blokada na fizičkom, psihičkom i duhovnom nivou.

Jednom rečju, Breuss masažapodrazumeva viši holistički pristup zdravlju i blagostanju.manipulativna-terapija_v
Dorn masaža

(Dieter Dorn, Nemačka)-Blag, efikasan i siguran metod da se utiče na ligamente kičmenog stuba i ostalih zglobova, delujući na smanjenje bola. Sastoji se od niza jednostavnih vežbi i tehnika koje imaju za cilj da zglobne površine skliznu nazad u svoje prirodne pozicije. Dorn metod često se kombinuje sa masažom kičmenog stuba tzv. Breuss masažom

Dobar profesionalni maser, koje ima u salonu „Tijana“ Kruševac, vam uz par tretmana omogućuje lakši život, pa i izlećenja, ali pod uslovom da se pridržavate preporuke masera i fizijatra.breuss

Cene se dogovaraju prilikom pregleda i kada se određuje broj tretmana. jedan tretman traje oko 1h.

Danas je 03.09.2020.g. iz salona Tijana je izašlo na desetine pacijenta izlečenih ovom terapijom. I da ona traje dok se predržavate režima koji Vam se preporuči.

Imamo i povratnike, koji ne žive u Kruševcu, ali iskoriste svaki dan koji provedu na odmoru u našem gradu da odrade seriju masaža po Brojsu. To je jedan od znakova njihovog zadovoljstva učinkom iste.

Treba znati :

Masaža Kičme – Liječi Sve Unutarnje Organe Čovjeka

Na slici je vrlo jednostavno objašnjeno kako i koji dijo kičme utiče na koji organ u tijelu čovjeka. Svaki pršljen na kičmi čovjeka je391669_412505785453603_302499396_n povezan sa organom u čovjekovom organizmu. Znači i najblaža i najjednostavnija relaksirajuća – opuštajuća masaža čovjekovih leđa i kičme čovjeka, poboljšava rad svih organa kod čovjeka. Opuštajuća. masaža leđa je dobra za zdravog čovjeka a kamoli za bolesnog. Dovoljna je masaža od 30 minuta minimalno jedanput mjesečno. Bićete iznimno opušteni, vaši organi će bolje raditi i vi se nećete osjećati malaksalo i umorno. Da bi opuštanje bilo jako uspješno morate pronaći masera koji vam odgovara. Tražite od masera stvari koje vam odgovaraju u toku masaže, npr. jači ili blaži pritisak. Svaki čovjek je jedinka za sebe i svakom čovjeku odgovara nešto drugo, morate se izjasniti svom maseru da bi masaža bila što uspješnija i naravno maser će to uklopiti u svoj rad na obostrano zadovoljstvo. Masaža čuva vaše zdravlje poboljšavajući vaš imunitet.

Nesmiju se masirati osobe koje su imale bilo kakav operativni zahvat na tijelu u trajanju od 3 mjeseca od operacije.

Osobe koje imaju temperaturu. Ne preporučuje se masaža leđa žene u toku menstruacije. Budite prijatelj svom organizmu i čuvajte svoje tijelo, priuštite si bar jednu masažu mjesečno, nađite svog idealnog masera koji vam u potpunosti odgovara. Zdravlje je najveće bogatstvo zato ga moramo čuvati.

Nemojte da ste lenji dođite na razgovor, na pregled i poboljšajte svoje zdravstveno stanje, kako fizičko tako i umno 🙂

 I  jedna bitna stvar, date mnogo više kada osetite veće probleme, i kada je kasno i teže se dolazi do oporavka!

Kažete nemate vremena, pa ispišite kako provodite vreme i koliko je „praznih“ hodova, ili nemate novca, a imate za pivo, cigare i sl. štetne proizvode, i tu dođe ispišite koliko novca dajete na sitnice, pa saberite dva i dva 🙂

Nemojte posle, eh da sam na vreme bio/bila  nebih sada imao/ la  BOLOVE, išao pomoću ŠTAKA, iz iskustva sa klijentima to vreme začas dođe !

Ovde smo počeli sa terapeutskim masažama, pa da nastavimo sa njima:

Kiropraktika: 

Koje se najčešće tegobe zbog kojih se osobe javljaju  kiropraktičaru!2011_01_15_vjezbaonica_ledja

– Glavobolje

– Bolovi u vratu

– Smanjena ili bolna pokretljivost u vratnom dijelu kičme

– Osjećaj težine u kičmi

– Bolovi koji se šire ka ramenima ili rukama

– Trnjenje u rukama i nogamaimages

– Vrtoglavice

– Bolna kičma u grudnom dijelu

– Bol u donjem dijelu ledja (lumbago, išijas, spondiloza…)

– Diskus hernije, diskopatije

– Bolno ustajanje, sijedanje, ležanjethyroid-600x375-600x350

– Kriva kičma – skolioza, kifoza…

Terapija kiropraktikom je potpuno bezbolna, čak i prija. Jedina neprijatnost moze biti zvuk koji se čuje pri kiropraktičkom namještanju.

Postoji dosta tehnika kiropraktike, od brzih namještanja do takozvanih dekompresivnih terapija, tako da jedna terapija može da traje od par minuta do skoro sat vremena. Dužina liječenja zavisi od stanja koje se tretira, a takodje i vrste terapije.manuelna-terapija

U našem salonu, vrlo često kombinujemo kiropraktiku, fizioterapiju i yumeiha u cilju postizanja najboljih rezultata za pacijenta. Saradnja pacijenta je veoma važna jer se za svakog posebno odredjuje terapija, i odredjene terapije zahtevaju odmaranje kući ili rad dodatnih vježbi.

Današnji način rada nosi i svoje posledice, tako poslovi koji su vezani za kompjuter, najčešće stvaraju probleme u vratnom dijelu kičme,jumeiho

a fizički poslovi u donjem dijelu ledja. Nekada, naizgled obična glavobolja je stanje koje je već za kiropraktiku jer su,

najčešće glavobolje one koje potiču iz vrata.

Treba da se zna da i doba- starost pacijenta igra važnu ulogu i treba se biti obazriva sa strijim pacijentima.

Zato pre bilo kakvog tretmana obavezno uzimamo amnezu pacijenta!fiziterapija

Pored ovih tehnika koristimo i tehniku starih kineza, a i naših baka, malo modifikovanu , modernizovanu Cupping terapiju, terpiju čašama.

Cupping terapija, ili terapija  čašama, je tradicionalna metoda izlečenja, prisutna u mnogim kulturama svijeta. Ova terapija, poznata pod raznim imenima poput Baguanfa, Bentusa, Vendouse, Gac Hoi, Bahnkes, Vacuume Terapi itd, postoji već više od 5000 godina.

Cupping terapija je još uvijek popularna i uživa povjerenje miliona ljudi  celog svijeta.

Terapijom se  koriste  staklene čaše posebnog oblika, koje se  stavljaju na kožu. Čaša stvara se vakuum, koji deluje na kožu i tkiva. Čaša se ostavlja na par minuta, tokom kojih pruža zagrijavajući, opuštajući i detoksikacijski učinak.

Potvrđeno je da uticaj čaša prodire u telo i do 10 cm. Cupping potiče oslobađanje toksina, aktivira limfni sistem, oslobađa blokade u tijelu, čisti i aktivira krvne žile, arterije i kapilare, izglađuje strije i ožiljke, čisti kožu i poboljšava njezin izgled.

U Kineskoj medicini cupping se također koristi za stimulaciju i otvaranje meridijana tijela.

Cupping terapija može se koristiti zasebno ili u kombinaciji sa drugim metodama poput manualne terapije, akupunkture i drugih.

Neke od primena cupping terapije:99599
prehlada, kašalj
bronhitis, upala pluća
fibromijalgija
celulit, strije, ožiljci
traume i sportske ozljede, blokade leđa i vrata
limfna drenaža
detoksikacija organizmahqdefault
relaksacija
Cupping terapija je jednostavna, učinkovita i bezopasna.

Sve ove terapije dale su vidne rezultata, što potvrđuje stalan dolazak starih i novih klijenata koji dolaze po preporuci 🙂

Takođe možete koristiti i sledeće terapeutske terapije:

Terapeutske i alternativne masaže i metode lečenja u salonu „Tijana“ u Kruševcu 🙂.

Pored terapeutskih tu su masaže i za uživanje 🙂

https://masazatijana.wordpress.com/2012/09/06/masaze-za-uzivanje-relaks-masaze-salon-tijana-u-krusevcu/

Ako Vi NE mislite na vas, drugi neće, i takođe ako niste Vi dobro nećete ni drugima biti dobri, niti će te im biti od pomoći!

Razmislite, kod nas uvek možete da se dogovorite, dođite bez obavze na „čašicu“ razgovora i sigurno će mo se dogovoriti na obostaranu korist 🙂

Svakim danom od 10-22h, uz prijatnu muziku i stručne ruke, doživite pravo uživanje.
Studio masaže „Tijana“, Kruševac
Telefon za zakazivanje 069/195 46 21
Ulepšajte sebi dane, učinite za sebe nešto korisno ili pak poklonite vama dragoj osobi masažu.