Aromoterapija!

IMG_6205

Aromaterapija, (grčki aroma= miris, therapeia= liječenje, služenje), u svojem najširem obliku, doduše ne pod tim nazivom postoji već od najranijeg doba. Doslovno znači liječenje mirisom. Ima svoje korijene u mnogim drevnim načinima liječenja i iscjeljivanja. Svrstavaju je u alternativnu medicinu. Po svojoj je prirodi holistička i komplementarna metoda iscjeljivanja.Komplementarna – jer se nadopunjuje s ostalim alternativnim granama medicine, čak i sa konvencionalnom. Holistička, jer promatra osobu na svim razinama- fizičkoj, duhovnoj, mentalnoj i emotivnoj razini, uzimajući u obzir i životni stil osobe, obrasce prehrane, društvenog života itd. Djeluje na otklanjanju uzroka neravnoteže u organizmu, te daje prednost prevenciji održavanja zdravlja i ravnoteže čitavog tijela i duha, iako se koristi i u kurativne svrhe.

Aromaterapiju možemo koristiti u svom domu, na poslu, na odmoru, na putu, u sportu, u kulinarstvu, u gotovo svim područjima našeg života.Ona oplemenjuje i opušta naše fizičko tijelo, smiruje naš duh, vida ranjene emocije, bistri naše nejasne misli i još puno više od toga….. A sve to preko malenih, suptilnih ali izuzetno snažnih i moćnih kapljica eteričnih ulja koja kad jednom zamirišu u našem životu poželimo da tu zauvijek i ostanu.

Zašto masaža?

masiranje

Masaža je od davnine poznata i priznata metoda prevencije, liječenja i otklanjanja raznih tegoba.

Masažom djelujemo na tijelo, emocije, um i duh. Duboka relaksacija tijela i uma omogućava tijelu da se oslobodi stresa i toksina, da poboljša dotok kisika i hrane u organe, te da poboljša cirkulaciju.

U svijetu aromaterapije masaža je jedna od najpriznatijih i najkvalitetnijih načina upotrebe eteričnih ulja.

Što postižemo masažom?

masiranje

  • Duboka relaksacija koja pomaže uklanjanju mentalnog i fizičkog umora
  • Oslobađanje kronične napetosti u ramenima, vratu i leđima
  • Potiče cirkulaciju u mišićima, a time i prokrvljenost organa
  • Potiče probavu, asimilaciju i eliminaciju
  • Pomaže u otklanjanju glavobolja čiji je uzrok u bolestima želuca, žučnog mjehura, jetre i pms-a

Masaža eteričnim uljima

masiranje

Masaža tijela eteričnim uljima djeluje terapeutski gdje molekule ulja ulaze u kožu kroz pore i folikule gdje ih preuzima kapilarna krvna cirkulacija.

Molekule ulja preuzima krvna cirkulacija i limfa i putem krvi i limfe bivaju raznešene po cijelom organizmu.

Aromaterapija je kontrolirana upotreba eteričnih ulja u svrhu očuvanja i/ili unapređenja zdravlja tijela, uma i duha. Aromaterapija se bavi čovjekom, njegovim fizičkim, emotivnim, mentalnim i duhovnim potrebama, te pruža podršku u njihovom manifestiranju i realiziranju.

Eterična ulja su nemasni prirodni ekstrakti iz aromatičnih biljaka dobiveni pomoću destilacije, ekstrakcije ili nekom drugom metodom izolacije a nalaze se u žljijezdama biljke, venama, vrećicama i žljijezdanim dlakama. Za dobivanje ulja koriste se dijelovi biljke: cvijetovi, osušeni pupoljci, listovi, stabljike, trava, drveni dijelovi, kore, korijenje, sjemenje i plodovi.Da bi ulja bila djelotvorna, nužno je da su prirodna i čista a to Vam upravo nudimo mi.

Dozivite blagodeti aromoterapije u salonu “ Tijana“ u Krusevcu, 069 1954621