Šta očekujete kada odete na masažu

Ovo pitanje je jako bitno: Šta očekujete od masaže?

Znam dovoljno njih koji očekuju sretnu završnicu, prepoznajem ih na prvu rečenicu koju postave kada pozovu za masažu. To je njihovo pravo da žele verovatno da ima i takvih, pozdravljam, ovaj salon slobodno preskočite jer ne radi takve masaže.

E sada u proseku su najviše onih koji očekuju jaču masažu, nešto između relaks i terapeutske, žele da oseta da su izmasirani. Oni ne žele maženje, kao da su leptirići prešli preko njihovog tela, potrebno im je da im je napravljena cirkulacija mišića, da telo bude spremno za dalje da mogu bez napora da rade, žive i uživaju bez spazme mišića. I ove masaže su jako prijatne, osećaju se preporođeni, kao da su skinuli veliki teret sa tela i glave ( čitaj duše). To vam prenosim njihov stav i reči, a dokaza da je tako i da su zadovoljni je to što se redovno vraćaju. Ima onih koji putuju po svetu osete razne vrste masaže, i kažu da u ovom slaonu osete najbolje masaže 🙂 Prija kada tako čujete, da se ne lažemo 🙂

Dolaze dosta i onih koji žele zdravstvene masaže, terapeutske, nameštanja, Hidžame, razgovore, hipnoze, Reiki i td. Svaka od ovih ima svoju prednosti, koju koristimo zajednički određujemo na osnovu razgovora i konkretnog problema.

Zašto vam sve ovo pišem? Dobar maser može da radi bilo koju od ovih masaža i onu prvu ( tu je u pitanju princip i stav), ali treba da bude dobro naučen.

Da bi neko bio dobro obučen, obuka NE MOŽE da traje vikend, vikend služi samo da bi se izinformisao o pokretima, eventualno savladao, prelomio ruke za pojedine pokrete, a da bi naučio da valada tehnikom, sat vremena masaže za to treba vereme, pažnja, posvećenost i VEŽBA koju NE MOŽE da bude dovolja jedan vikend.

Obuku koju daje Škola Tijana treje oko dva meseca i to neprekidne vežbe. Kompletna masaža tela sadrži preko 200 pokreta, mali, jako mali broj se ponavalja, zato i jeste božanska masaža. Koliko će onaj ko završi ovu šklu biti dobar maser zavisi od njegovog zalaganja i VEŽBE. Nije dovoljno samo proći kako se radi pokret, već treba taj pokret uvežbati, kako znam 🙂 Dolaze mi učenici koji su bili na tim trodnevnim , petodnevnim obukama i žele da nauče dalje, ali prvo treba da pokažu prethodno naučeno da bi se nadogradili, ali nažalost tu se odmah „sapletu“ i sami uvide da nemaju znanje koje su platili da dobiju. U svakom slučaja bili su pametni uvideli svoje nadostatke i ponovo krenuli na obuku i, već na prvom času su uvideli da su dobili više nego na tim kompletnim kursevima.

Da bi postao dobar maser nije dovoljno da naučiš tehniku, već da zavoliš masažu, shvatiš telo svoje i klijenta, upoznaš i dušu klijenta, naučiš način ponašanja prema klijentima, korišćenje peškira, kako cirkuliše energija, kako da sačuvaš svoje telo i energiju, nije to samo ajmo ZAČAS. Stara poslovica je „Sve što je brzo to je i kuso“, zato pamet u glavu pa ako već dajete pare, bar znajte zašto je dajete.

Tako ,ako hoćete da postanete dobri maseri, oni kojima će se klijenti rado vraćati NAUČITE masažu na pravi način, ako želite ovde možete to.

Ovo su neki učenici rekli o ovoj školi i učitelju masaže Suzani Koak Tijanić

Za više informacija o masažama i obukama 069154621

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s