Energija u vašim prstima

381991_201884736615112_1261901412_n

Energija u vašim prstima …
Svaki je prst nosilac određene energije koja ima uticaj na naše organe i delove tela. Ovde pročitajte na koje organe i delove tela utiču pojedini prsti i kako su s njima povezani:

* Prvi prst – palac
Povezan je s glavom, mozgom, licem, sinusima, vratom i moždinom; reguliše dodir, opip, kožu, ruke, naše držanje, podržava funkciju srca, kao i malog mozga, jetre koja prerađuje krv, reguliše telesnu težinu. Energiju palca označava naše „Ja“, te ju podržava planetu Mars koji govori o snazi intelekta, našoj volji, logici, energiji kojom raspolažemo (osobito seksualnoj), ljubavi koju dajemo. Pokazuje stanje želuca, slezine, reguliše temperaturu i hladnoća tela, san i nesanicu, depresiju, brige.
Problem s palcem otkriva brige na mentalnoj razini.

* Drugi prst – kažiprst
Deluje na rad debelog creva, velikog mozga, podržava uho, sluh, organe govora: jezik, usta, glasne žice, lice, oči, grlo i područje vrata, kao i rad bubrega i bešike. Energiju kažiprsta podržava planetu Jupiter, koji predstavlja naše znanje, mudrost, daje osećaj moći i poverenja u sebe, u „ego“ osobe, te utiče na strahove, tugu.
Problem sa kažiprstom znači prisustvo straha i besa.

* Treći prst – srednji prst
Deluje na želudac, jetru, žučna kesa, govori o našim brigama, zamišljenosti, ljutnji, Bjesovima, potisnutoj seksualnoj energiji, mržnji, mirisima, nosu, njuhu, bubrezima kao nosiocima energije predaka i želucu kao našoj karmi. Utiče na sposobnost organizma u izbacivanju otpadnih materija, dakle na slezinu (prerađuje limfu), gušteraču i creva. Energiju srednjeg prsta podržava planet Saturn, simbol učitelja, strpljenja, samodiscipline, kontrole emocija, pokazuje je li život osobe u ravnoteži i koliki je stepen samopoštovanja i samoostvarenja.Problem sa srednjim prstom otkriva ljutnju povezanu sa seksualnom energijom, te koliki je stepen potisnute agresije.

* Četvrti prst – prstenjak
Povezan je s plućima, debelim crevom, licem (uši, oči, usta, jezik, ukus,) bubrezima, kao i zadnjim područjem struka, polnim organima, utiče na probleme sa bešikom i na snagu naše volje – psihičko stanje, pesimizam, tugu , mogućnost stvaranja.Energiju prstenjaka podržava planetu Sunce – znak Lava, koji je simbol i predstavnik vitalnosti, snage, energije, zdravlja i stvaralaštva. Povezuje se s porodicom i zajedništvom. Problem sa srednjim prstom znači tugu i nezadovoljstvo u zajednici, u braku ili partnerstvu bilo koje vrste.

* Peti prst – mali prst
Gospodar srca, predstavlja našu radost, senzualnost, reguliše rad tankog creva, vetrove, napuhanost, stanje naših živaca, ušiju, vida (oči), hodanje i stopala. Energiju podržava planetu Merkur koji je vladar komunikacija, kraćih putovanja, učenja, rodbinskih pitanja. Energiju malog prsta takođe podržava i planetu Sunce – znak Lava, koji upravlja srcem, mirom u srcu, ljubavi, našom decom, porodičnim životom i mirom ili nemirom u njemu, našom smirenosti, kreativnosti; govori o nekim stvarima i događajima, kao io našim sposobnostima postizanje cilja. Problem sa malim prstom pokazuje stanje našeg srca, živaca, creva – pogotovo tankog, kao i stanje svih naših emocija …

https://masazatijana.wordpress.com/2013/05/19/ma-sta-ovi-navalili-masaza-pa-masaza/

https://masazatijana.wordpress.com/2012/11/22/masaza-stopala-dlanova-i-lica-refleksologija/