Celulit – kažite mu masažom zbogom

575578
Ovo je masaža o kojoj sve žene pričaju i one koje imaju razloga i one koje nemaju!
Sve žene se plaše da nisu lepe svojim muškarcima, a i od toga da
će im prijateljica reći  kako imaju  celulit.
Moram da prokomentarišem, što ne ide u moju korist, žene celulit je normalna pojava nije to nedao Bog  sida pa da ga se toliko plašite!
A da ga se plašite ne bista se pridržavale svega onoga što ne treba u cilju da ga ne dobijete!
Da nebista dobili celulit treba da se
krecete- brze setnje,vežbe,pravilna ishrana,nega tela, piti dosta vode, kada kažem dosta ne manje od 1,5l, jer pojedine ne popiju ni 0.5l, ali uzimaju druge tekućine sokove, kafu i misle da im to nadoknađeuje ostalo!
Možda sam počela oštro, ali to je zato što me ne slušaju, a žele rezultate!
Kašem im kako da se hrane, ali stalno, a ne 10 dana pred more kad i dolaze na masžu celulita!
Zatim pravilo je da se masaža vrši tri mesece uzastopno, početkom od zadnjeg dana ciklusa 10 tretmana i tako tri mesec.
Zatim pauza tri mesec, pa ponovo tri meseca tretman, dok se ne skine celulit i kada se to sredi i ako vodite računa o tome onda je dovolnjo na 6 meseci do godinu dan jedan set tretmana(10).
Ali pritom treba da se pridržavate napred navedenog, ishrana, vežba i nega tela.
Do sad ni jedna se nije toga pridržavala , dodju 15 dana pred more i misle da može ono što su godinu dan matretirali svoje telo da se za 10 dana može srediti. Mi jesmo maseri, ali nismo mađioničari!
Mnoge kolege će se  ljutiti što vam ovo ovako iznosim , jer što vi više grešite mi imamo više posla !
Ali nije sve ni u poslu, ako matretirate svoje telo!
Evo jedan strucni clanak o celulitu da ne mislite da ja izmišljam:
ŠTA JE TO CELULIT
  • Definicija i nastanak celulita
  • Tipovi i faze u razvoju celulita
  • Celulit kod muškaraca
Celulit je, hronična upalna i degenerativna bolest vezivnog tkiva kože,naročito njenih elastičnih vezivnih vlakana, pri čemu ženski polni hormon estrogen i nasledni faktori igraju glavnu ulogu. Međutim, za nastanak celulita odgovoran je i čitav niz dodatnih faktora koje treba poznavati i koliko je moguće ne dozvoliti njihovo ispoljavanje.
Kako nastaje celulit? Šta i kako učiniti da se ne pojavi? I možemo li ga se riješiti?
 celulit_1_1
 Nikome se ne sviđaju bedra i bokovi puni rupica, ali mnoge osobe ih imaju. Kod celulita naslage prekomerne masti stvaraju kožu sa površinom punom rupica slična takozvanoj „pomorandžinoj kori“.
Celulit je posljedica preteranog povećanja volumena ćelija masnog tkiva, odnosno nepotpunog izlučivanja toksina koji se zadržavaju u telu, što sprečava normalan odvod krvi i limfe koji odvode otpadne tečnosti iz tkiva
Materije koje organizam ne izluči skupljaju se u dubokom sloju kože, u prostorima između ćelija masnog tkiva i pritiskaju sitne krvne sudove koje ne mogu masnim ćelijama dovoditi normalnu količinu krvi, odnosno hranljive materije. Celulit je propraćen oštećenjem okolnog tkiva koje postaje neelastično, te tako dovodi do površinske deformacije kože. U delovima tijela u kojima je cirkulacija najsporija stvaraju se otekline koje na površini kože vidimo kao ‘pomorandžinu koru’, a isto tako slabi i njen tonus. Obzirom da se celulit nalazi u dubljim dijelovima kože, u hipodermisu, ima tendenciju povećavanja, jer se masne ćelije volumenom povećavaju. Posljedica je pogoršanje celulita, usporena cirkulacija krvi što uzrokuje zadržavanje vode i loše uklanjanje masti i štetnih materija. Tada kažemo da se celulit čvrsto ugradio(tvrdi celulit).
 celulit_1_2
Celulita se svakako užasavaju sve žene iako ga gotovo sve imaju, a u posljednje vrijeme imaju ga i muškarci. Na to utiču geni, ishrana, nezdravi sedilački način života, ali i stres i psihološki pritisci pod kojim većina živi. Ružan izgled pomorandžine kore na bedrima, trbuhu, nadlakticama, koljenima, stražnjici nije stoga samo estetski nego i zdravstveni, pa i psihološki problem.
Kako nastaje celulit?
Što i kako učiniti da se ne pojavi? I možemo li ga se riješiti? Odgovor, kažu nutricionisti, treba tražiti ondje gdje nastaje problem, a ne gdje se iskazuje: u tijelu u kojem uostalom nastaju procesi koji uzrokuju celulit. Treba ojačati vezivno tkivo, poboljšati cirkulaciju, smanjiti masnoće i ukloniti nakupljenu vodu i toksine. To najčešće znači i promjeniti režim ishrane te povećati fizičku aktivnost uz prirodne dopunjivače.
Celulit ne poštuje pravila.
U slučaju celulita nema pravila. Samo ga oko deset posto žena nema, a među onih 90 % koje ga imaju čak je oko 32 % mršavih. Zbog uticaja hormona, nepravilne ishrane i pomanjkanja fizičkr aktivnosti masno tkivo se nakuplja i čini oko 20 do 25 % ukupne telesne težine. U tome se, među ostalim, razlikuje muški i ženski organizam jer žene u tom slučaju imaju manjak mišične mase.
Zbog toga se i ne mogu dobiti odgovarajući rezultat samo s dijetama i izgladnjivanjem. Celulit je promijenjeno masno tkivo koje se nakuplja na određenim dijelovima ženskog tijela (ruke, leđa, stražnjica, trbuh, bedra i koljena). Uzrok može biti i genetski, ali najveću odgovornost ipak ima ženski hormon estrogen. On uzrokuje nakupljanje i zadržavanje suvišnih masnoća koje se mogu javiti od puberteta do klimakterija. Za njegovo uklanjanje treba mnogo više truda i kombinaciju ishrane, vježbanja i kozmetičkih tretmana.
Celulit koji dobijemo uz debljanje, bez obzira na to je li ono sporo ili brzo, vrlo se lako uklanja. Jedino mu ne smijemo dopustiti da se „ukorijeni“. Uz pomoć pravilne ishrane, sporta i kozmetičkih klasičnih tretmana kod takvog ćemo celulita vrlo brzo dobiti dobre rezultate.
Celulit može nastati naglo, tj. mi ga vidimo odjednom, a uzrok može biti debljanje jer se organizam od nekih materija brani tako da prikuplja i akumulira energiju. Stoga izgladnjivanjem ne dobijamo nikakve rezultate, a sve to pospješuje i stres.
celulit_1_3
Neuredna probava također podstiče pojavu celulita jer puna ili lenja crieva pritiskaju karlicu i tako onemogućuje povratni protok krvi i usporavaju cirkulaciju u nogama. Ishrana bogata voćem i povrćem sa puno biljnih vlakana i vode pomoći će vam ako imate takve probleme. Često je neophodno dodatno unositi biljna vlakna putem kvalitetrnih dopunjivača ishrane.
Pored navedenih faktora, pušenje je vrlo važan štetni faktor u nastanku celulita, jer smanjuje oksidacione procese u organizmu, smanjuje snabdijevanje ćelija neophodnim kiseonikom, a oštećujući krvne sudove smanjuje i snabdijevanje ćelija hranjivim supstancama te dovodi do pojačanog stvaranja slobodnih radikala u tkivu.
Stručnjaci upozoravaju kako su najveći krivci za nastanak celulita i pomanjkanje kretanja, prekomjerni unos kalorija hranom, otežana cirkulacija, stres, pušenje… sve ono što nam je moderni ritam života nametnuo kao svakodnevicu. Porazno je da se zbog stresnog načina života celulit sve više pojavljuje i kod vrlo mladih djevojaka.
 celulit_1_4
Svaka žena sanja o tijelu bez viška kilograma i celulita
Ukratko: Možemo slobodno reći da je celulit vidljiv znak starenja kože kao posledica usporenog metabolizma.
Stoga borba protiv celulita mora biti temeljita, uporna (upornija od njegovog pojavljivanja) i suštinska. Najbolje je kombinirati vježbanje, zdravu ishhranu i ciljane kozmetičke nege, ali i pripaziti i ne visoke potpetice ili pretesnu gardarobu koja sprečava normalnu cirkulaciju tijela. I što je najvažnije, želite li doista izboriti pobjedu, nikad ne recite da nemate vremena….
TIPOVI I FAZE U RAZVOJU CELULITA
Tvrdi i meki celulit
Četri faze u razvoju celulita
Zašto muškarci retko imaju celulit
Koža se sastoji iz tri sloja: gornjeg – epidermisa, srednjeg – dermisa (u kome se nalaze folikuli dlake, lojne žlezde, krvni sudovi, nervni završeci i vezivno tkivo), i donjeg subkutanog(potkožnog) tkiva.
celulit_1_5
U subkutanom tkivu nastaje celulit. Gornji slojevi subkutane masti se jednim delom probijaju u dermis. Postoje dva tipa celulita:
  1. Prvi tip je onaj koji se vidi pod pritiskom, ili kada ukrstimo noge na našim bedrima, ili butinama i imaju ga skoro sve žene .
 celulit_1_6
2.Drugi tip je u vidu “narandžine kore”, i u ovom slučaju koža tako izgleda i u ležećem položaju
 celulit_1_7
Faze u razvoju celulitisa
Promjene kod drugog tipa „kora pomorandže“ prvenstveno obuhvataju ćelijsko tkivo kože i to naročito masno i vezivno potkožje, te krvne i limfne sudove. Sam proces, brzina i količina nastanka celulita dosta je individualan, iako se po pravilu mogu razlučiti četiri osnovne faze njegovog razvoja.
Prva faza
 celulit_1_8_
U prvoj fazi u masnim ćelijama u potkožnom tkivu dolazi do nakupljanja vode (edemi) i masti pa one povećavaju svoj volumen. Koža iznad njih počinje da se nabira.
Druga faza
celulit_1_9
U drugoj fazi, povećane masne ćelije počinju pritiskati susedne krvne i limfne sudove. Zbog toga dolazi do slabijeg snabdevanja tkiva sa kiseonikom i hranjivim materijama. To dovodi do nakupljanja toksičnih materija koje, otežani krvotok, ne može eliminisati. Zastoj u krvotoku dovodi do izlaska tečnosti velikih molekula šećera iz sudova. To povlači još više tečnosti iz cirkulaciji.
Treća faza
celulit_1_10
U trećoj fazi opaža se otvrdnuće i zadebljanje vezivnih kolagensih vlakana oko grozdova masnog tkiva. Broj elastičnih vlakana se smanjuje, a koža na tim predelima postaje tanja. U ovoj fazi uvećani masni grozdovi još više pritiskaju dubinski sloj kože(krzno) i celulit postaje vidljiv spolja(poput pomorandžine kore).
Četvrta faza
celulit_1_11
Za četvrtu fazu (sklerozna faza) je značajno da se mogu opipati čvrsti čvorići. Ovi čvorovi su izazvani umnožavanjem i skupljanjem vezivnog tkiva koji razdvaja masne grozdove(crne vertikalne linije na slici) pri čemu se grozdovi neprekidno uvečavaju U toj fazi u celulitom obuhvaćenim područjima česte su i bolne upale potkožnog masnog i vezivnog tkiva (aseptična upala). Ovaj oblik se naziva i tvrdi celulit. Ponekad kod dobro uvežbanih i mlađih osoba koža izgleda zategnuto i daje privid odsustva pomorandđine kore., ali sa starenjem situacija se značajno pogoršava.
Zašto ga muškarci imaju manje (ili nemaju)?
Muškarci su, u odnosu na žene, u vezi sa nastankom celulita, u višestrukoj prednosti. Osnovni razlozi su razlike u hormonalnom sistemu (prije svega se to odnosi na estrogen) i strukturi vezivnog i potkožnog tkiva.
celulit_1_12
Otporna kolagena vlakna muškog tkiva su međusobno čvrsto prepletene i manje rastegljiva nego li kod ženskog pola. To je ujedno i razlog zašto se masti kod muškaraca ravnomjernije raspoređuju i ne uzrokuju nastajanje celulita.
No, u posljednje vrijeme ni muški pol nije pošteđen. Nažalost, osim prirodne produkcije hormona, sve smo više pod udarom onih koje unosimo spolaj, bilo namerno (npr. lijekovi) ili ne (npr. ishrana).
Posebna opasnost krije se u konzumiranju hrane animalnog porijekla. Naime, životinjama se zbog povećanja težine i bržeg rasta i razvoja (prirasta) u hranu dodaju hormoni za poticanje rasta. Danas se zna da su mnogi zdravstveni poremećaji povezani s konzumiranjem hormona iz hrane. Upravo je to jedan od razloga što se celulit sve više javlja i kod muškaraca.
U salonu Tijana, možete uraditi anticelulit tretman,
bez MODRICA ,sa kvaltetnim uljima,stručnom masžom
i stručnim savetima, sa vidnim rezultatima posle prvog seta od 10 tretman,a koliko će to trajati zavisi isključivo od vas i koliko se budete pridržavali saveta!

Maderoterapiju,anticelulit masaža,vakum terapija, termopakovanje, -sve u kombinaciji u borbi protiv celulita ,salon masaže Tijana Kruševac, 0691954621

Hocu da naglasim da nije potrebno da gladujete, već samo da se pravilno hranite !
Ako ste zainteresovani mozete poceti vec sad da se spremate za more ili za gde već želite da „izložite“ vaše telo:) Tu smo za vas 🙂
PS Ova masaža je i za zdravlje, jer se oslobađaju vene od protiska, i smanjuje se bol.
 Čekaju vas Marija i Tijana:)0691954621

2 mišljenja na „Celulit – kažite mu masažom zbogom

  1. Povratni ping: Celulit – kažite mu masažom zbogom – Tetka Saveta

Zatvoreno za komentare.