KIROPRAKTIKA

U salonu Tijana – Kruševac, već desetak godina se radi kiropraktika. Znanje stečeno obukama i iskustvom skupljano preko dvadeset godina. Mentor je Učitelj iz Malezije.

Kod nas na FB stranici , kao ni instagramu nećete videti slike klijenta, kao što imate ostale koji se reklamiraju, pokazujući slike mršavih klijenata koje lako „okreću“ po stolu.

Kod nas su klijenti raznih dobi od mladih, pa do osoba preko osamdeset godina .

Masa klijenata je do onih mršavih pa do onih preko 120-130 kilograma i svima smo pomogli, tako dasu oni naša najbolja preporuka i marketing. Hvala im na poverenju.

Kiropraktiku radi Suzana Koak Tijanić, kako bih rekli „suvu “ kiropraktiku, ali obavezno i masažu spazmatičnih mišića, da bi efekat bio potpun, znači kiropraktika uz terapeutsku masažu.

Dolaze klijenti koji jedva uđu, a izlaze bez pomoći i ispravljeni.

Klijenti su iz cele Srbije, dobar glas se daleko čuje 🙂

Riječ kiropraktika potiče od grčke riječi koja znači “tretirano rukom.” Kiropraktika je najpopularnija grana alternativne medicine i ona liječi prirodnim putem, bez medikamenata i operacija. Kiropraktika je nastala u Sjedinjenim Američkim Državama 1895. godine, a za osnivača kiropraktike se smatra Dr Daniel David Palmer.

Kome je kiropraktika namijenjena?

Kiropraktika je namijenjena svima. Njen fokus je kičma i korelacija pršljenova i nervnog sistema. Izmedju pršljenova izlazi 31 par nerava koji inervišu većinu organa u ljudskom tijelu a i vrše kontrolu ruku i nogu. Kada se dogodi izmještanje pršljenova iz svog normalnog položaja, stanje koje se naziva “subluksacija”, dolazi do pritiska na nerv koji izlazi iz tog nivoa, nerv onda gubi funkciju, pa samim tim i organ koji taj nerv inerviše. Pritisak malog nočića na nerv je dovoljan da taj nerv izgubi 60 posto svoje funkcije.

Cilj kiropraktike je skidanje pritiska sa nerava otklanjanjem subluksacija u cilju normalizovanja protoka impulsa kroz nerve, čime se dobija bolji rad organa i tkiva, veća pokretljivost u zglobovima i osjećaj rasterećenosti.

Čovjekovo tijelo: Kičma je veza sa unutrašnjim organima

Koje se najčešće tegobe zbog kojih se osobe javljaju doktoru kiropraktike?

–        Bolovi u vratu

–        Smanjena ili bolna pokretljivost u vratnom dijelu kičme

–        Osjećaj težine u kičmi

–        Bolovi koji se šire ka ramenima ili rukama

–        Trnjenje u rukama i nogama

–        Vrtoglavice

–        Bolna kičma u grudnom dijelu

–        Bol u donjem dijelu ledja (lumbago, išijas, spondiloza…)

–        Diskus hernije, diskopatije

–        Bolno ustajanje, sijedanje, ležanje

–        Kriva kičma – skolioza, kifoza…

Terapija kiropraktikom je potpuno bezbolna, čak i prija. Jedina neprijatnost moze biti zvuk koji se čuje pri kiropraktičkom namještanju.

Postoji dosta tehnika kiropraktike, od brzih namještanja do takozvanih dekompresivnih terapija, tako da jedna terapija može da traje od par minuta do skoro sat vremena. Dužina liječenja zavisi od stanja koje se tretira, a takodje i vrste terapije. U našem salonu, vrlo često kombinujemo kiropraktiku i fizioterapiju, u cilju postizanja najboljih rezultata za pacijenta. Saradnja pacijenta je veoma važna jer se za svakog posebno odredjuje terapija, i odredjene terapije zahtijevaju odmaranje kući ili rad dodatnih vježbi.

Dobijete savete za sve

Današnji način rada nosi i svoje posledice, tako poslovi koji su vezani za kompjuter, najčešće stvaraju probleme u vratnom dijelu kičme, a fizički poslovi u donjem dijelu ledja. Nekada, naizgled obična glavobolja je stanje koje je već za kiropraktiku jer su, najčešće glavobolje one koje potiču iz vrata.

Tretmani traju oko 60 minuta, cena je 3500 dinara, isključivo zakazivanje!

Zakazivanje 0691954621 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s