Tehnike izceljenja, oporavka i održavanja tela i uma – primeri

Želim da vam ispričam par priča, o izlečenju klijenata raznim tehnikama  u našem salonu.

Kada pogledate asortiman masaža koje možete doživeti u salonu, ispada kao ova bre sve i svašta radi.  Treba da znate da ko odlično nauči osnovnu bazičnu masažu , kao i šijacu tj. akuprusuru, ostale tehnike se samo nadovezuju kod uvežbanog masera , koji ima veliki broj klijenata i dug vremenski staž u radu sa ljudima. To je slučak kod nas.

Petnajestak godina rada sa ljudima, kao maser, bolničar, negovatelj, sve to mi je dalo uvid u ljudsko telo i da uvidim sve slabosti i najbolji način da ih ispravim. Postalo je malo i profesionalna deformacija da kada vidim ljude na ulici, joj ovom fali ovo, ono onom , ali brzo se vratim u normalo i gledam svoja posla 🙂 Kome terba naćiće me, tj. kada bude počeo da misli na sebe.

 

Elem , imam komšinicu koja ima blagu skoliozu, dobila je od posla kojim se bavi, a ne radi ništa po pitanju vežbi za kičmu.
MOram da naglasim odlučite da li hoćete sebi da pomognete i da radite vežbe, kući u nekoj sali bilo gde ili nećete. Ovo kažem ako želite da radite vežbe ili bilo šta drugo što bi pomoglo vašoj kičmi, odlučite i krenite jer ako nemate tu čvrstu odluku, i pođete pa prekinete, vi da izvinte zeznetee kičmu, tj. mišiće koje drže kičmu i onda ste ranjivi i mnogo je lakše da dođe do povrede iste.

E pa ta komšinica koja se zeza sa sobom i kičmom, savila se da uzme nešto iz frižidera i tako savijena ostala. Sticajem okolnosti bila sam kući, došla je odmah onako savijena. Nije mogla da se popne uz stepenice, pa sam spustila klupu za kiropraktiku dole i na licu mesta joj sprovela tretman. Kiropraktika, akuprusura i cupping ( suva hadžima) – rezultat je da je ustala ispravljena sa malim bolovima, nisam rekla da kada je došla suze su joj išle od bolova.

treći dan

Došla je i uveče na još jedan tretman, da bi sutra dan mogla na posao ( j…. ti zemlju gde moraš na posao , od koga si i dobio obolenje da ideš, jer će ti umanjiti platu) , u svakom slučaju sutra je bila na poslu, bila je na terapijama cupping još pet dana , tako da nije imala bolova i mogla je nesmetano da radi.

Napominjem da njenu amnezu znam i ništa ne radim dok ne uzmem amnezu, zato prvi dolazak traje duže, treba detaljno znati zdravstveno stanje i šta je dovelo do njega da bi se problem rešio.

Aha sada vidim da sam njen slučaj objasnila u nekom prethodnom članku. https://masazatijana.wordpress.com/2017/06/27/jedan-obican-dan-u-salonu-tijana-krusevac/

Znači sve tehnike koje se primenjuju su tehnike izceljenja, samo je pitanje da li ste majstor u tome ili ste čuli, videli nešto pa to primenjuejete, pa onda mi vaši klijeti dolaze da ih opravim !! Raditi nešto u čemu nemate iskustva, obuku je povlačenje loše KARME , jer vi svojom nestručnošću povređujete druge i pravite im zdravstveni problem!

Želim opet da naglasim ako u osnovnoj bazičnoj masaži nemate 1000 klijenata koji su vam prošli „pod rukom“ nemojte da se zanosite i primenjete bilo koju drugu tehniku, ne zbog vas već osobama kojima to radite. Svako od tehnika se postepeno nadograđuje i ne može za nedelju dana. Obuka bazičnog kursa može za nedelju dana, ali posle toga vežba, vežba , vežda dok žmureći ne radite masažu, dok ruke same ne ne idu gde treba da masiraju, kada vam svaka masaža nije ista već zavisi od tela, kada steknete taj osećaj, onda ste maser spreman za nadogradnju.

Ma šta ova lupa vido sam ja i probao, ništa lakše, a ono dođe mi čovek posle toga sa uvrnutom tetivom, toliko o tome ima bezbroj slučajeva.

Tehnike izceljenja, Cubo tehnike, tj, delovanje na akuprusurne tačke na telu raznim načinima, shijaci ( iztezanjem ) cupping ( hadžima) vakum čašama, tople tehnike moksovanje , delovanje toplim parafinom, akuprusura klasična, thea izceljenje, kiropraktika, yumeiho, terapeutske masaže i Reiki tretmani, čišćenje čakri

Kod puno ovih tehnika opet laici, slobodno tako mogu da kažem, ma šta ja ću pritisnuti tu, ja ću staviti oblogu. E kada bi to tako bilo sve bi bilo ok, ali postoji tehnika, pritiskanja, postoji raspored za svako obolenje akuprusurnih tačaka, način kako da ih nađeš, osetiš što je najbitnije, i tek onda si na pravom putu izlečenja, a za to ti trebaju godine iskustva i obuke, pa ko voli neka izvoli sam da se leči! Pazite samo da nepritisnete pogrešnu tačku, pa d napravite još gore!

Napominjem da i relaks masaža je masaža izceljenja, jer nije bitno samo izceliti telo već i duh. I tu postoje tehnike i jedna od najdelotvornijih je tehnika Primalni krik  

Znači zakažete termin, dođete, obavite razgovor, odredi vam se terapija ona koja je za vas nabolja, posle prve masaže kaže vam se da li je taj put dolaska dovoljan, da li trebate doći još par puta uzastopno ili pak koji je optimalno vreme za dolazak na novi tretman, jer masaža je lek nije luksuz. To da li ćete doći kod nas ili negde drugde nije bitno, već da održavate zdravo svoje telo.

Napominjem da su terapije bezbolne! Ne terba ni šećer ni voda da bi došli do daha, i što je jako bitno dočekuje vas osmeh, a sa osmehom vi odlazite:)

Još jedan slučaj, mlada devojka dolazi sa problemom otečenog stomaka. Razgovor traje skoro sat vremena. Slabo varenje, opstipacija i td. Urađena joj je masaža stomaka i preporučeno da dođe za dva dana, na moksobustiju.

Nakon dva dana stomak joj e manji, ali primećujem da u stomaku ima „vrenje“, ima se utisak spuštenok stomaka, ima „pucanje“ u crevima i td. radim moksibustiju , tretman moksom za stomačne probleme, masažu stomaka i akuprusurnih tačaka na stopalima.

Sve vreme je osoba negativna, svaka reč joj počinje sa negacijom. Pokušavam da joj ispravim tok misli, način razmišljnja, lepim , ali u jednom trenutku i malo grubljim pristupom, toliko da čuje šta pričam i da izađe iz njenog začaranog kruga.

U jednom trenutku mi kaže da joj je stomak otekao posle jedne ture antibiotika, umesto to da mi je rekla na početku, ali bolje ikada nego nikada. Odlazi, javi joj se osmeh na licu prvi put posle tri godine, znači negde sam je „našla“.

Svakog dan je pitam kako je sms porukam, u međuvremenu sam se proučavala njen slučaj i rekla joj da da na nalizu stolicu, na kandidu. Ona odmah manije to, ali ipak mi javlja posle par sati dala je i njen rođak koji radi u labaratoriji joj je rekao da nema kandidu. Bezazleno je da se raspravljam, i čekam njen sledeći dolazak.

Elem, da ne dužim objasnim da rezultati stižu za 48h, da se daju tri dana za redom, da ako laže mene , laže sebe, da je to na njenu štetu. Odradim joj ja masažu i ode ona.

Posle dva dana mi se javlja da je dala kod privatnika, da su joj odradili kako sam ja rekla i rezultat je MASA KANDIDE.

Uputila sam je kod lekara i da primeni lečenje kod njih, promeni način ishrane ali i obrazac ponašanja, jer ima razlog da živi i bude zdrava, prvo zbog sebe drugo zbog bebe koju ima.

Šta sam ovim htela da kažem, budite ISKRENI u razgovoru i najmanja sitnica znači, a da kod nas nije samo masaža bitna već čoveke i njegovo izlečenje!

I kada su ozbiljna obolenja ja sam ua prirodna lečenja, ali treba da se sluša i doktor i medicina. Znači kod lekara, pa uz terapiju alternativu. Totalna promena ishrane kod kandide, app program i čišćenje jetre. MORATE biti UPORNI!

Registar obolenja i problema kod kojih možemo pomoći jednom od pomenutih tehnika:

 

Radimo svakoga dana, telefon za zakazivanje 0691954621, uskoro u Beogradu na stalnoj lokaciji 🙂

 

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s