Obrazloženje I deo – terapeutske masaže

Zadnjih mesec dana, baš učestala su pitanja koje masaže radite.

Kada kažem u množini, pored Tijane, stalnog masera ima i masera na poziv: Vladica, Tijana, Goca, Marija, i još par njih. Osim Marijae svi su moji učenici.

Evo šta možete da dobijete od masaža u salonu Tijana. Sve masaže su isključivo manelne ručne, osim cupping masaže  ( terapeutska masaža čašama ).

Terapeutske masaže:

  1. Takozvano „Nameštanje“ – naziv poplaran u narodu. Radi se kombinovanim tehnikama, kiropraktikom, thea masažom, cupping masažom , Brojsovom terapijom .

Nekada je potrebno doći samo jednom, nekada par puta. Napominjem da svoje tegobe niste dobili „odjednom“, več su se problemi taložili duže vrema, a vi se po običaju javite kada više ne možete da izdržite bolove. U svakom slučaju niko nije izašao nezedovoljan.

2. Teraputsku masažu leđa ili drugog problematičnog dela tela, gde uz relaks masažu primenimo gore pomenute tehnike zavisno od problema.

Glavno pitanje cena i koliko traje masaža. Primer od pre par dana.

Zakazano, došao na masažu i kaže da ima problema u kičmi, da ima jaku spazmu mišića, jedno „temeljno“ telo. Pita koliko traje masaža, rekoh ne znam dok ne vidim stanje mišića. A koliko košta rekoh 10 evra, pa ja sam juče platio celo telo 1200 dinara. 

Odmah sam ga pitala, a zašto ste onda došli kod mene „sa problemom“, ako ste juče bili na masaži. Pa to je bila blaga masaža, nisu mogli jače da me masiraju i da otklone problem. E zato je ovde ta cena, jer VREDI. Problem mu je otklonjen, i platio je 1500, svojom voljom. Masaža je trajala oko 40-45 minuta jer je imao jaku spazmu mišića.

Tako na pitanjae kojiko traje masaža, ne znam to zavisi od vašeg tela, bez obzira koja je masaža, terapeutska ili relaks, a cene su adekvatne dobijenim masažama. Da nije tako nebi se mušterije vraćale.TAČKA.

3. Brojsova masaža kičme. Masaža toplim uljem uz posebne pokrete, na duže vreme vas oslobađa bola kod hroničnih diskushernija i obolenja kičme. Potpuna bezbolna, uz tretman od 1+3 ili 5 tretmana. 1 Označava prvu osnovnu masažu leđa, a nakon toga narednih 3-5 puta Brojsova terapija. Potrebna je osnovna masaža leđa, da bi se otklonilie ostale spazman mišića i kičma pripremila za masažu.

Pokazala se kao učinkovita tehnika, i sve je više traže i primenjuju klijenti.

4. Magic touch – Spondiloza! Hipertomija! Lumbago!

Ova masaža se primenjuje kod  problema  za koju vam je dijagnozu dao doktor, spondilozu, hipertomiju, lumbago , išijalgiju .

Masažom omogućujemo vam da bolovi nestanu ili da ih ublažimo da bi mogli normalno da funkcionišete!

Tehnike koje primenjujemo su klasična masaža, kiropraktika, akuprusura!

Vremenski tok masaže i broj dolazaka  zavisi od klijenta do klijenta!

Cena je zavisi od broja dolazaka i prirodi problema !

5.  Šef masaža ( vrata i glave )

Ova masaža se primenjuje kod glavobolja svih vrsta, kod ukočenosti vrata , trnjenja prstiju na rukama, slaba pokretljivost vratnih mišića i drugih problema u predelu glave, vrata i ramenog pojasa!

Od tehnika se primenjuje klasična masaža, akuprusura, shijacu glave !

Izbor tehnika zavisi od stanja organizma i amneze koja se obavezno uzima pri svakoj masaži!

Masaža traje po potrebi, cena je po dogovoru i zavisi od vrste masaže i broja dolazaka klijenta!

6.  Anticelulit masaža

Tretman koji koristi tehniku manuelne limfne drenaže i lokaliziranog dubokog pritiska na delovima tela s nakupinama celulita. Ova masaža intenzivno stimuliše i mikrocirkulaciju te time pospešuje razgradnju nakupnina celulita. Koža postaje napeta, glatka i boljeg tonusa.
Tretma obuhvata masažu stomaka, nogu i treja  45 minuta , zatim 20 minuta u foliji pod određenom temperaturom. Po dogovoru može i elektro stimulacija, pre manuelne masaže.

7. Talasi prazne creva – opstipacija Neredovna i ishrana “s nogu”, manjak celuloznih vlakana iz voća i povrća, nedovoljno tečnosti, nepravilno disanje, poslovi vezani za dugo sedenje i smanjena fizička aktivnost uopšte su uzroci opstipacije…

Stručnom masažom stomaka i stopala telo se dovodi u ravnotežu i omogućava Vam  se lakši život!
Metod koji se pokazao kao jako efikasan.

8.  Refleksologija stopala i dlanova

U refleksologiji se smatra da određene refleksne tačke na stopalima i dlanovima odgovaraju pojedinim organima, žlezdama i strukturama u organizmu, a pritiskom na određene živčane završetke smanjuje se napetost i bol.
     Tretmanom se uspešno otklanjaju tegobe i neravnoteža tela, a pokazala se uspešnom u dijagnostici stanja organa i organizma.
Ovo može biti i relaks masaža.

9. Terapija vakum čašama ventuzamaVentuze su sigurno jedna od najstarijih metoda tradicionalne kineske medicine,koriste čaše od debljeg stakla pod vakumom i masaža iastim, a kasnije i ručna masaža po potrebi!

Prilikom primene ventuze dolazi do lokalne staze krvi i do lokalne kongestije tkiva. Razređivanje koje se stvara pri vakuum masaži pojačava snabdevanje tkiva kiseonikom, intenzivnu razmenu materija i poboljšava cirkulaciju. Ovaj efekat omogućava obnavljanje i učvršćivanje kože, stimuliše limfodrenažu. Pritom, duži uticaj ventuza omogućava izravnjavanje potkožnih masnih ćelija.

Ventuze se koriste za lečenje :

  • fibromijalgija
  • traume i sportske ozljede
  • prehlada, kašalj
  • bronhitis, upala pluća
  • limfna drenaža
  • detoksikacija organizma
  • celulit, strije, ožiljci
  • relaksacija.
  • nameštanje želuca


Ventuze  terapija je jednostavna, učinkovita i bezopasna. Daje izvrsne rezultate. Postoje mnoge koristi vakuum terapije: nije invazivna, može se koristiti za širok raspon problema i iznad svega je efikasna.

14317344_658715924284590_4911807282747445857_n

U Riu na olimpijadi ste videli njihovu primenu. PS Za nekoliko dana nestaju ovi pečati i zavise od vaše upale.

Trajanje tretmana zavisi od stanja organizma klijenta!

Tretman se koristi više puta i cena zavisi od broja tretmana!

10.   Umetnost življenja – psiho terapija i masaža

Masaža i razgovor sa maserom – terapeutom je posebna filozofija i vrsta umetnosti kojom se iz ruku veštih majstora na određeni način prenosi energija i preko nje komunicira sa svetom.
Traje po potrebi
Razgovor + masaža po potrebi/cena po dogovoru
 11. Uz ovo ide i Reiki terapija po dogovoru, a može i samo Reiki tretman
U prijatnom ambijentu, uz opuštajuću muziku, toplu prostoriju, eteričnim uljima, posebnim melemima, oblogama i  stručnom masažom olakšajte sebi sinusne tegobe, i uopšteno glavobolju, kod migrena, ukočenosti vrata i drugih uzoraka.

Radim u kućnim uslovima za osobe koje su bolesne i ne mogu da dođu do salona, za sve ostale u mom salonu.

Telefon za zakazivanje, 0691954621 Tijana

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s