Umeće življenja

b1a365f7c22431a9d3bdd28e2f8c2f49

Umeće življenja je manuelna I spiritualna tehnika koja predstavlja jedan nov pristup posmatranja ljudskog tela, analize direktne povezanosti držanje tela (kosti,zglobovai,mišića) i emocija, uma i duha.

2959_web-bolovi-u-ledjima-posao-dreamstime_9719760--Ginasanders_kupzd01_ocp_w380_h30014755_torba01-foto-shutterstock_if

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Tretman predstavlja izvodjenje određenih hvatova na telu i spoj je našeg anatomskog poznavanja ljudskog tela na čiju formu i strukturu pored nasledne osnove u najvećoj meri utiču i naše emocije, um i duh. Ustvari naša anatomija,struktura i držanje je ogledalo našeg ponašanja,svaki naš telesni oblik je posledica naših osećanja, misli i fizičkih aktivnost to jest načina zivota.

2469_Tay2 MjLPnm7HxWI

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mnogi ljudi pokušavaju da promenom svojih misli promene strukturu da bi se dopali drugima.
Svaka ćelija organizma se širi i skuplja, pulsira.Svaki organizam pulsira u svom ritmu, te pulsacije pružaju nam informaciju kako sebe doživljavamo.

Taj puls organizuje i daje osnovni oblik anatomskoj strukturi I umu.

Ona može biti u par osnovnih oblika: naduvan-izduvan-krut-gust i prati prisutne emocije u telu, ispoljava se kroz povećan ili smanjen mišicni tonus.

Misićna tenzija izaziva neravnomerno povlačenje kostiju što moze dovesti do pomeranja pršljenova.

images2011_01_15_vjezbaonica_ledja

Pomeranje pršljena dovodi i do organskih poremećaja na unutrašnjim organima jer se menja kvalitet informacije koja nervnim impulsima ide od mozga ka periferiji.

Svaka emocija ima svoju karakterističnu energiju i način na koji se kreće kroz telo i direktno utiče na ritam disanja i normalne pulsacije organizma a samim tim i na telesni oblik.

e-mail-ce-uspjesno-razoruzati-pasivnog-agresivca-u-uredu-504x335-20101144-20101105182749-f749adeaa2b6385743f38601008e58ce

Svaki deo tela ima svoj ritam pulsiranja kao što i svaka emocija ima svoje mesto u telu u organu ili sistemu organa gde je smeštena i vremenom pod prejakim uticajem odredjene emocije taj deo postaje naša slaba tačka i manifestuje se na fizičkom nivou kroz promenu oblika ,funkcije ili pojavu bola.

Telo se menja u zavisnosti od načina na koji osoba iz svoje unutrašnjosti reaguje na uvrede, šok,tugu,strah, traumu,bes,ljutnju, ljubomoru,stres.…Prošli i sadašnji bolni osećaji i iskustva utkani su i oblikuju sadašnju posturu.

Koncept Umeće življenja je mogućnost da radom na strukturi i njenom promenom možemo menjati protok i pravac pružanja emocionalne energije a samim tim i snagu tih emocija unutar strukture što dovodi i do poboljšanja rada unutrašnjih organa.

450-dinara-umesto-900-dinara-za-dekorativni-stiker-za-zid-prozor-vrata-najoriginalniji-ukras-za-vas-dom-ili-poslovni-prostor-130-4
Tretman se sastoji od anamneze kroz dijalog, meditaciju ( u prijatnpom opuštajućem ambijentu uz tihu muziku, topli napiatak, prijatne mirise I osmeh ),  dijagnostičkih testova strukture, analize držanja, i samog izvodjenja tretmana koji sačinjavaju pokreti pritiskanja, povlačenja, gnječenja, istezanja i reponiranja zglobnih površina, tehnikama refleksologije, kiropraktike, yumeiha I terapetskih delova masaže .

Tretman se radi na strunjači preko pamučne odeće u položajima na stomaku, boku i na leđima a na samom kraju tretmana se rade manipulacije kičmenog stuba.

salong1 2009211_630951936_photo_l

Zavisno od potrebe, rade se I na masažnom stolu.

Ovo je jedan novi pristup masaži, koja kao što znamo ima sledeće efekte:

1. Opustanje celog tela  i uma, ono najvžnije kada živimo pod stresom
2. Ublažavanje hroničnog bola
3. Poboljšavanje cirkulacije
4. Eliminacija otrova iz organizma
5. Poboljšanje sna
6. Smanjenje krvnog pritiska
7. Smanjuje stres i nervnu napetost
8. Poboljšava imunitet
9. Ubrzava oporavak posle bolesti
10. Poboljšava koncentraciju
11. Zateže kožu

Takođe, osim što ćete se osećati fino,opušteno, masaža će vam doneti i celi niz koristi koje nećete osetiti odmah, ali ćete biti zahvalni u budućnosti.( radni učinak, zadovoljna porodic vašim osmehom i dobrim raspoloženjem, a telo zahvalno jer može normalno i ZDRAVO da funkcioniše )

Posle  masaže u telu će se smanjiti razina kortizola, hormona stresa, koji utiče na razine šećera u krvi  i holesterol, a povezan je i s padom imuniteta.

Kao i uvek i dalje su vam dostupne ostale usluge salona 🙂 koje možete pogledati na sledećim linkovima.

https://masazatijana.wordpress.com/2013/05/19/ma-sta-ovi-navalili-masaza-pa-masaza/

https://masazatijana.wordpress.com/2013/05/24/764/

https://masazatijana.wordpress.com/2012/09/06/masaze-za-uzivanje-relaks-masaze-salon-tijana-u-krusevcu/

https://masazatijana.wordpress.com/2013/03/03/kursevi-masaze-u-krusevcu/

3 ZDIzLmpwZw==

Ako Vi ne mislite na vas, drugu neće, i takođe ako niste Vi dobro nećete ni drugima biti dobri, niti će te im biti od pomoći!

Razmislite, kod nas uvek možete da se dogovorite, dođite bez obavze na „čašicu“ razgovora i sigurno će mo se dogovoriti na obostaranu korist 🙂

2 mišljenja na „Umeće življenja

  1. Povratni ping: Da li ste spremni za vaseljnu? | tetkasaveta

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s